‘IEMAND DIE NOOIT FOUTEN MAAKT IS PERFECT’

‘Iemand die nooit fouten maakt is perfect’

 
 
 

Waar of niet waar?

Bovenstaande uitspraak lijkt een waarheid te zijn waar weinig tegenspraak op te geven is. Echter zou je het ook vanuit een ander perspectief kunnen bekijken. Laten we de bewering eens aanpassen naar ‘Iemand die nooit fouten maakt, leert nooit wat nieuws’. Want als je continue het zelfde pad bewandeld is de kans dat je een verkeerde afslag neemt bijna niet aanwezig. Hierdoor kan iemand perfect lijken doordat hij of zij maar weinig uitdaging zoekt in het leven. Maar de waarheid is anders. Geef je hem/haar namelijk iets te doen wat hij/zij nog nooit eerder gedaan heeft zullen de fouten vanzelf volgen.

Kung fu

Vanaf het moment dat je kung fu gaat leren ga je continue nieuwe uitdagingen aan. Je begint met leren om vervolgens steeds dieper en dieper op de materie in te gaan. Dit is een eindeloos proces waarbij iedere beoefenaar fouten maakt. Helemaal vanzelfsprekend en normaal. Laat dit er niet voor zorgen dat je moed laat zakken. Haal hier je uitdaging uit en al snel zul je merken dat met een gezonde dosis inspanning en wilskracht de positieve resultaten snel zullen volgen.

Eindeloos proces

Echter is het wel zo dat het trainen van kung fu een eindeloos proces is. Je herhaald met regelmaat de zelfde bewegingen tot er weer nieuwe verbeter punten aan het licht zullen komen. Je deed het eerder dus niet verkeerd maar je kennis wordt groter en hierdoor ontdek je details die eerder voor je verborgen bleven. Iets wat vergelijkbaar is met het bespelen van een instrument. Naarmate de muzikant het instrument beter leert kennen zullen de klanken steeds subtieler worden en meer gevoel bevatten. Zie het lichaam als het instrument van je wil en train door tot je telkens weer dat nieuw doel bereikt hebt. Laat anderen hierbij een inspiratie zijn en sta open voor kritiek. Want alleen dan zullen je ‘fouten’ je helpen bij je ontwikkeling en zet je steeds weer een stapje in de juiste richting.

Geplaatst op 4 augustus 2013, in Uncategorized. Markeer de permalink als favoriet. Reacties uitgeschakeld voor ‘IEMAND DIE NOOIT FOUTEN MAAKT IS PERFECT’.

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: