Gratis workshop Qi Gong

Op 18 januari organiseren wij een gratis introductie workshop Qi Gong. Deze workshop begint om 13:00 en duurt tot 15:00. In deze twee uur zal er uitgebreid aandacht besteed worden aan het los maken van de gewrichten, Ba Jins (rek oefeningen),Zhan Zhuang (staande meditatie) en natuurlijk de eerste bewegingen van het Ba Duan Jin Qi Gong.

Qi_gong

Mindfulness, zowel je lichaam als geest ervaren zoals het op dit moment is.

Shaolin Qi gong is hiervoor de methode die al eeuwen door boeddhistische monniken beoefend wordt. Het maakt je bewust en leert je hoe je spanning kan omzetten in ontspanning. Hierdoor kom je beter in je lichaam te zitten en zal je beter kunnen omgaan met de stress die je iedere dag op je pad komt.

Dat ademhalen essentieel is voor ons bestaan zal niemand ontkennen. Toch nemen we in het dagelijks leven zelden de tijd om bewust met ademen bezig te zijn. Het is immers iets wat het lichaam zelf reguleert en wat alleen naar de oppervlakte komt als we buiten adem raken door inspanning of sport.

Bij Qi gong draait het om bewuste ademhaling. Althans, het combineren van ademhaling met bewegingspatronen. Tijdens het beoefenen van Qi gong wordt het lichaam op meerdere vlakken gestimuleerd wat diverse voordelen heeft. De longcapaciteit wordt vergroot, het lichaam wordt soepeler en sterker en levensenergie (Qi) krijgt de kans om vrij door het lichaam te stromen. Het resultaat hiervan is onder anderen dat u zich prettiger in uw lichaam zal gaan voelen, minder vaak ziek zal zijn, RSI klachten verminderen en u zich beter zal kunnen concentreren.

Datum: 18 januari 2015
Aanvang: 13:00
Einde: 15:00
Kosten: geen

Let op de plaatsen zijn beperkt!

Voor deelnamen graag aanmelden via E-mail (Shaolincentrumhaarlem@gmail.com) of telefoon (06 54364458).

Geplaatst op 22 december 2014, in Uncategorized. Markeer de permalink als favoriet. Reacties uitgeschakeld voor Gratis workshop Qi Gong.

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: