Gratis workshop Rou Quan (Tai Chi)

Op 18 januari organiseren wij een gratis introductie workshop Rou Quan. Deze workshop begint om 10:00 en duurt tot 12:00. In deze twee uur zal er uitgebreid aandacht besteed worden aan het los maken van de gewrichten, Ba Jins (rek oefeningen), de basis bewegingen en natuurlijk de eerste Rou Quan Taolu (vorm).

rou_quan

Over de jaren heeft Rou Quan zich bewezen als effectieve methode voor het reduceren van stress, terug dringen van symptomen van depressie en angsten, het verbeteren van balans, kracht en coördinatie en het soepel houden van de spieren en pezen.

Rou Quan behoort tot de interne stijlen van Shaolin en kenmerkt zich door zachte en langzame bewegingen. Hierdoor valt het in de zelfde categorie als Tai Chi, wat in het westen een veel grotere bekendheid geniet. Beide stijlen zijn in essentie en principe redelijk gelijk. Echter vind je in Rou Quan elementen die je in Tai Chi niet terug ziet en anders om. Het Shaolin kung fu kent namelijk een aantal kenmerkende bewegingen en deze zijn duidelijk aanwezig in Rou quan.

Datum: 18 januari 2015
Aanvang: 10:00
Einde: 12:00
Kosten: geen

Let op de plaatsen zijn beperkt!

Voor deelnamen graag aanmelden via E-mail (Shaolincentrumhaarlem@gmail.com) of telefoon (06 54364458).

Geplaatst op 22 december 2014, in Uncategorized. Markeer de permalink als favoriet. Reacties uitgeschakeld voor Gratis workshop Rou Quan (Tai Chi).

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: