Open Dutch Wushu Championship

Afgelopen zaterdag werden in Oirsbeek (Limburg) de Open Nederlandse Wushu kampioenschappen gehouden. Een wedstrijd waar vele van de Nederlandse Wushu en traditionele Kung fu beoefenaars aanwezig waren.

Het grote verschil tussen Wushu en kung fu is dat Wushu stamt uit 1960 en hoofdzakelijk voor de show gemaakt is. Het traditionele kung fu, afhankelijk van de stijl, kan een geschiedenis van honderden jaren hebben. Tevens herbergen de beweging meer dan vecht applicaties alleen. De gezondheid en de ontwikkeling van zowel het mentale als het fysieke gesteldheid staan vaak hoog in het vaandel. Sommige stijlen hebben zelf een Boeddhistische of Taoïstisch achtergrond.

Op het NK was een mooie mix van deze stijlen aanwezig. Hieronder bevonden zich ook dertien leerlingen van het Shaolin centrum uit Haarlem. De wedstrijd nam de gehele dag in beslag maar het wachten om te  pieken op het juiste moment werd voor een groot aantal beloond met een medaille.

 

Violette Husslage (9) wist maar liefs twee gouden medailles te scoren. Diana Saarloos (43) goud en zilver, Lars Walkeuter (9) zilver, Jiry Saarloos (11) twee keer Brons en Senna Smeets (9) brons. De rest viel helaas niet in de prijzen maar heeft een prima prestatie geleverd.

IMG_0333

 

 

DSC02306
Voor meer foto’s kijk op: https://www.facebook.com/shaolincentrumhaarlem 

Geplaatst op 2 maart 2015, in Uncategorized en getagd als , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. Reacties uitgeschakeld voor Open Dutch Wushu Championship.

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: