Gebruik de kracht van woede, maar niet de emotie.

Iedereen is wel bekend met het gevoel van woede. Als iemand maar kwaad genoeg is ontstaat er voldoende energie en kracht waarmee de persoon heel veel schade aan kan richten. Ogen spugen vuur, tanden worden hard op elkaar gedrukt, de spieren aangespannen en er ontstaan grommende geluiden van frustratie. Dit alles komt van uit het diepste binnenste van de persoon die kwaad is. Op zo’n moment is hij op het hoogste van zijn kracht maar is er absoluut geen bewust zijn van wat hij allemaal aanricht.

Beach

Het Wu (martial arts) gedeelte van Shaolin kung fu bootsen de energie en de bewegingen van woede na. Dit is echter zonder de emotie en bij totaal bewust zijn. Vanaf de buitenkant ziet het verkrijgen van deze interne energie er gelijk uit. Lippen stevig op elkaar gedrukt (zodat de Qi niet kan ontsnappen), Vurige ogen, sterke lichaamshouding en een krachtig gegrom doordat de Qi omhoog komt van uit de Dan tian. Op deze manier brengt de beoefenaar zijn interne en externe kracht in balans en verkrijgt hij een strek er soepel lichaam met een kalme geest.

Geplaatst op 17 november 2015, in Uncategorized. Markeer de permalink als favoriet. Reacties uitgeschakeld voor Gebruik de kracht van woede, maar niet de emotie..

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: