Workshop Pushing Hands

Zaterdag 10 december 2016

Workshops Pushing  hands

Door het beoefenen van pushing hands zal het begrip van de taolu (vorm) beter worden. Je zal beter begrijpen hoe je moet bewegen en meer balans kunnen vinden tussen kracht en ontspanning.

Tijdens de workshop leren we eerst een pushing hands patroon aan. Daarna kijken we hoe we deze het beste kunnen uitvoeren en wat voor resultaat we zoal kunnen behalen. Vervolgens bekijken we hoe we dit patroon kunnen doorbreken en in een voordelige positie kunnen komen. De bedoeling is dit te doen zonder onze eigen structuur op te geven en de balans te verstoren van de tegenstander.  Onder anderen komen er  principes van Taijiquan als de centrale as,  methodes voor  ontspannen (Sung) en structuur aanbod. Dit wordt gedaan doodmiddel van enkele pushing hands patronen en daarna volgt de overgang van dit patroon naar vrij pushen.

  • voor beginners en gevorderden
  • kosten: 30 euro
  • reguliere leerlingen van Henk Janssen en van het Shaolin centrum:  20 euro per workshop
  • aanvang 10.00-12.30 uur

 

De workshop word gegeven door Henk Janssen. Henk Jansen beoefent Yang stijl Taijiquan en Qigong sinds 1976. Qua pushing hands werkt hij het meest in de lineage van Huang Sheng Shyan, qua zwaardvechten het meest in de lijn van Scott Rodell.

Geplaatst op 11 november 2016, in Uncategorized. Markeer de permalink als favoriet. Reacties uitgeschakeld voor Workshop Pushing Hands.

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: