Voorschriften voor Shaolin-discipelen

《Voorschriften voor Shaolin-discipelen》


—— Songshan Shaolin-Tempel, China
Door Abt Shi Yongxin


Voorschriften zijn de principes van Bodhi; ze zijn ook de wortels van de vechtsportdeugd. Door trouw te blijven aan deze voorschriften, heeft onze Shaolin-tempel meer dan duizend jaar stand kunnen houden. In overeenstemming met de bedoeling van onze patriarchen, zou ik mijn nederige ideeën willen uiten om hun leringen aan onze discipelen door te geven.


1. loyaliteit en respect voor leraren :
Alle Shaolin-discipelen moeten onze toewijding in het respecteren van leraren volgen. Het begrijpen van de weg staat op de eerste plaats. Volg het gedrag van onze deugdzame voorouders en ondersteun onze vriendelijke geest.


2. Dankbaarheid voor ouders en leerkrachten :
Alle Shaolin-discipelen moeten de verantwoordelijkheid op zich nemen om dankbaarheid terug te betalen aan ouders en leraren. Elk schadelijk gedrag voor anderen zal leiden tot slecht karma en anderen zullen zich niet met hen willen associëren.


3. Vermijden van slecht gedrag :
Alle Shaolin-discipelen moeten bezig zijn met het zuiveren van geest en vriendelijkheid, ze moeten de regels van niet doden, geen overspel en niet liegen volgen.


4. nederigheid en toewijding :
Alle Shaolin-discipelen moeten nederig en ijverig zijn in hun praktijk, zich inzetten voor het ontwikkelen van expertise terwijl ze brede kennis verwerven en focus behouden. Een toegewijde geest bereikt innerlijke kracht.


5. ego elimineren :
Alle Shaolin-discipelen moeten het geleerde toepassen in het dagelijks leven. Het perfecte samenvoegen van Chan (zen) en Martial Arts wordt bereikt wanneer discipelen beide tegelijkertijd beoefenen.


6. ijver :
Alle Shaolin-discipelen moeten ijverig en moedig oefenen. Kung Fu kan alleen worden bereikt door continu hard te werken.
7. vals spelen en vechten vermijden:
Shaolin-discipelen mogen hun vaardigheden nooit gebruiken om anderen te schade.


8. geen facties :
Alle Shaolin-discipelen zijn verenigd als één entiteit. Er mogen geen afsplitsingen zijn.


9. Respecteren van de reputatie van anderen :
Alle Shaolin-discipelen moeten elkaar respecteren volgens de principes van de Weg. Zichzelf prijzen en anderen kleineren is een schandelijk gedrag.


10. gehoorzaamheid :
Alle Shaolin-discipelen moeten zich inzetten voor het uitvoeren van missies ten behoeve van iedereen.


Alle Shaolin-discipelen moeten deze tien voorschriften met sterke wil en geloof naleven om zichzelf en anderen te bevrijden.

Geplaatst op 24 maart 2020, in Uncategorized. Markeer de permalink als favoriet. Reacties uitgeschakeld voor Voorschriften voor Shaolin-discipelen.

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: