Chanwuyi

Tegenwoordig is er een algemeen misverstand dat Chanwuyi de combinatie is van Chan, (meditatie), Wu (vechtkunst) en Yi (geneeskunde).

Het traditionele Chanwuyi uit de traditionele Shaolin-cultuur is een verenigde en unieke theorie. Chanwuyi is één concept, maar niet de combinatie van drie verschillende concepten.

 De belangrijkste bron van belemmeringen is het negatieve in iemands geest. Wat is het negatieve binnenin? Dit zijn onrechtmatige gedachten en gedragingen. Dingen die je niet mag zeggen of doen.

Er zijn drie voorwaarden voor het beoefenen van Chanwuyi. De eerste is om een ​​deugdzaam karakter te hebben en onzelfzuchtig te zijn. De tweede is om doorzettingsvermogen te hebben om ontberingen en eenzaamheid te doorstaan ​​en om door te gaan als er moeilijkheden zijn. De derde is een hoog leervermogen.

De basisstap bij het beoefenen van Chanwuyi en het allerbelangrijkste is de vastberadenheid hebben om een ​​vegetarisch dieet te volgen, een deugdzame geest en karakter te ontwikkelen en hebzucht in hunkeren te verminderen.

Veel krachtige vechtstijlen zijn ontwikkeld door Shaolin-monniken. Maar het gebruik van Shaolin Chanwu in de strijd is het gebruik van secundaire tweets om de gezondheid te bevorderen. Shaolin Chanwu wordt beoefend om de fysieke en psychologische gezondheid te verbeteren en niet voor prestaties of gevechten.

Aangezien het doel van het beoefenen van Shaolin Kung fu is om verlichting te krijgen, moeten alle discipelen van Shaolin Chanwuyi leven met de leringen van Boeddha, namelijk om iemands geest te zuiveren, een deugdzaam karakter te ontwikkelen en liefdadige daden te verrichten.

Om ons te helpen een aardig persoon te worden, om onze beoefening te vergemakkelijken om een ​​deugdzaam karakter te ontwikkelen, worden de vijf geboden van het boeddhisme gevolgd door alle discipelen van Shaolin Chanwuyi:

  1. Neem geen levens
  2. Niet stelen / hebzucht.
  3. Geen obsceen denken en gedrag.
  4. Geen oneerlijkheid / leugen
  5. Niet drinken.

Zonder een vriendelijk en zacht hart zou men de traditionele Shaolin Wushu niet moeten leren omdat dit type Wushu het hart, de geest en Qi moet trainen.

Als je Wushu beoefent zonder een vriendelijk hart en een vredige geest, zal je gekwetst worden door je eigen negatieve gedachten, waardoor de Qi-circulatie geblokkeerd wordt. Het zal meer kwaad dan goed doen. Dus het opruimen van je geest, het ontwikkelen van een deugdzaam karakter en het uitvoeren van liefdadigheidsdaden zijn voorwaarden voor het beoefenen van traditionele Shaolin Wushu.

Geplaatst op 7 april 2020, in Uncategorized. Markeer de permalink als favoriet. Reacties uitgeschakeld voor Chanwuyi.

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: