Viering geboorte van Boeddha

Waar we vorig jaar nog genoodzaakt waren om geboortedag van Boeddha in een hele kleine setting te vieren was er dit jaar weer de mogelijkheid om iedereen uitnodigen. Gelukkig werd hier in grote mate gehoor aan gegeven en waren er deelnemers van alle leeftijden.

Na het reciteren van een boeddhistische mantra werd er over gegaan op het geven van een kung fu demonstratie. Hierin laten de gevorderde leerlingen zien waar ze mee bezig zijn. Ook een aantal beginners uit het publiek kregen de mogelijkheid en ruimte hiervoor.

Bij de viering van de geboorte van Boeddha mag de uitleg over de symboliek hierover niet ontbreken. Ronald Saarloos gaf een korte toelichting hierover. Hierna volgde een leeuwendans.

Volgens de traditie werd er daarna over gegaan tot het wassen van de baby Boeddha. De tafel zag er prachtig uit en de bloemen roken heerlijk. Dit alles voegde toe aan de ervaring van het mindful wassen van de Boeddha.

Geplaatst op 17 mei 2022, in Uncategorized. Markeer de permalink als favoriet. Reacties uitgeschakeld voor Viering geboorte van Boeddha.

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: