Het nieuwe Shaolin Kung Fu Duanpin-systeem

Het nieuwe “Shaolin Kung Fu Duanpin-systeem” is ontwikkeld door de Songshan Shaolin-tempel in China en dient als een nieuwe methode voor het evalueren van het Shaolin Kungfu-niveau van beoefenaars. Het heeft tot doel de verspreiding van Shaolin Kung Fu in binnen- en buitenland te verbeteren. 

Het nieuwe Shaolin Kung Fu Duanpin-systeem omvat de basiskennis van de Shaolin-cultuur, is een inleiding tot meditatie, bevat een gedetailleerde uitleg van Shaolin Kung Fu, bevordert de gezondheid door de traditionele Chinese geneeskunde en vele andere aspecten. Bovendien worden met het nieuwe systeem de standaard leer- en opleidingsmethode en technische evaluatienormen vastgesteld.

De stadia van het Kung Fu Duanpin-systeem

Het Shaolin Gong Fu Duanpin-systeem vestigde negen “pin” en negen “duan”. De graad van Duan van laag naar hoog is één tot negen, en de graad van Pin van laag naar hoog is één tot negen. Ieder niveau bevat een certificaat, band en badge. 

De ontwikkeling van het Duanpin-systeem in China

Na bijna drie jaar onderzoek, ontwikkeling en evaluatie door de Shaolin-tempel in China, zijn al meer dan 4.000 studenten geslaagd voor het examen. Het “Shaolin Kungfu Duanpin System” voldoet daarmee aan de voorwaarden voor de introductie en toepassing van het systeem in het buitenland.

Introductie en verspreiding van het Duanpin-systeem in Europa

Om het nieuwe Duanpin-systeem in Europa te introduceren en te verspreiden, gaf de abt van het Shaolin-klooster, Shi Yong Xin, de Shaolin Europe Association de opdracht om trainingscursussen te houden voor meesters en trainers van alle relevante Gong Fu-scholen in Europa. Shi Yong Xin stuurt drie Shaolin-meesters uit China als trainers.

Hieronder vind je de indeling van het ‘duan’ systeem. 

1e duan

Shi San Quan

Shi San Quan – partnervorm

2e duan

Lian Huan Quan

Lian Huan Quan – partnervorm

3e duan

Wu Xing Quan

Wu Xing Quan – partnervorm

4e duan

Xiao Hong Quan

Xiao Hong Quan – partnervorm

5e duan

Da tong bei Quan

Da tong bei Quan partnervorm

6e duan

Xiao pao Quan

Xiao pao Quan partnervorm

7e duan

Xiao luohan Quan

Xiao luohan Quan partnervorm 

Jinna luowang gun

Jinna luowong partnervorm 

8e duan

Chaoyang  Quan

Chaoyang partnervorm 

Shao hou gun

Shao hou gun partnervorm 

9e duan 

Taizu Chang Quan

Taizu Chang Quan partnervorm 

Yin Shou gun

Yin Shou gun partnervorm 

Examens in Nederland

Om dit nieuwe systeem ook in Nederland te introduceren zullen er bij Shaolin centrum Haarlem in 2023 workshops en examens in 2024 gehouden worden. Deze examens zullen worden afgenomen door officiële afgezanten van de tempel in China. De diploma die je ontvangt zal officieel geregistreerd worden in China.

Workshops

Duan 1

25 maart  12:00 – 16:00 uur

Duan 2 

23 September – 12:00 – 16:00 uur 

Waar: Shaolin centrum Haarlem

Kosten: 40- per workshop

Aanmelden via de shaolincentrumhaarlem@gmail.com

Geplaatst op 1 februari 2023, in Uncategorized. Markeer de permalink als favoriet. Reacties uitgeschakeld voor Het nieuwe Shaolin Kung Fu Duanpin-systeem.

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: