Kung Fu 16+

Shaolin Kung Fu bestaat uit ongeveer 200 vormen (zoals Taolu / Kata) en diverse gevechtssystemen (China Na en Sanda). De verschillende vormen – gewapend of ongewapend – zijn uitermate geschikt om jezelf mee te leren beschermen tijdens een aanval.

Echter, Shaolin Kung Fu is in eerste instantie niet bedoeld om te leren vechten: het hoofddoel is jezelf overwinnen. En alles te doen vanuit bewustwording en het boeddhistische principe van compassie. Ook is het Shaolin-systeem een goede manier om de lichaamsbeheersing en flexibiliteit te verbeteren, en om concentratie en uithoudingsvermogen te vergroten.

Tijdens de Kung Fu 16+ lessen maken leerlingen kennis met de belangrijkste lichamelijke vermogens: conditie, lenigheid, coördinatie en kracht.

Shaolin Centrum Haarlem biedt 16+ leerlingen twee lesniveaus/groepen: Basis Kung Fu en Gevorderden Kung Fu.

les

Basis Kung Ku

Basis Kung Fu is een pittige training die voor beginners essentieel is. Tijdens de lessen worden de basisprincipes van Fung Fu nauwkeurige behandeld. Om progressie mogelijk te maken is het noodzakelijk om de belangrijkste lichamelijke vermogens te trainen: conditie, lenigheid, coördinatie en kracht. Eerst deze vermogen, daarna verdieping in de bewegingstechniek. Basis Kung Fu is een mooie combinatie van sportief bezig zijn en het leren van een nieuwe vorm van lichaamsbeweging en -beheersing.

Bij Basis Kung Fu worden de volgende elementen behandeld:

  • drie vuistvormen (Wu bu Quan, Lian Hua Quan en Tong Bi Quan)
  • basis gevechtsdrills
  • klemmen (Chin na)
  • basis stokvorm (Yin Shou Gun) 

 

習 沒    磨 不    才
武 有    練 怕    能
之 短    功 吃    進
道 路    夫 苦    步

Gevorderden Kung Fu

Na het behalen van het eerste examen stroomt de leerling vanuit Basis Kung Fu door naar Gevorderden Kung Fu. Het tempo van de training van de gevorderdengroep ligt beduidend hoger; de basisprincipes zijn immers bekende materie. Het blijft voor gevorderden alsnog van groot belang de basis te blijven trainen. Zonder goede basis geen verdere verdieping en ontwikkeling.

Leerlingen van Gevorderden Kung Fu zullen zich realiseren dat bewuste herhaling de enige manier is om zich alles écht eigen te maken en verder te groeien. Gevorderden Kung Fu vraagt zowel mentale als fysieke kracht, waardoor de lessen alleen geschikt zijn voor mensen met een groot doorzettingsvermogen.

Bij Gevorderden Kung Fu wordt het ‘vormenpakket’ uitgebreid en de gevechtstraining naar een hoger niveau getild.

workshop

%d bloggers liken dit: